24 Sierpień 2017 05:11:30
Nawigacja
Kontakt z administracją
Strona główna
Forum
Artykuły
Newsy
Linki
FAQ
Regulamin
Galeria zdjęć
Szukaj
Dodaj newsa
Dodaj artykuł
Regulamin
Czat
Filmy - zdrowie
Słoneczny panel
Dziś jest:

Wschód słońca: 5:25
Zachód słońca: 19:26

Dzień trwa:
14 Godzin 01 minut
I jest krótszy od najdłuższego dnia o: 4:33
Ostatnie artykuły
Składniki kosmetyków...
Bóle mięśniowe, staw...
Funkcje układu trawi...
Katar (też sienny)
Chore zatoki
Anemia
Syndrom chronicznego...
Eksperci: Cytologia ...
Na suchy i mokry kaszel
Strzelanie w stawach
Tajemnica bursztynu
Miażdżyca Tętnic
Pomoc w problemach z...
Czego lekarz zwykle ...
Wpływ cukru i miodu ...
Polecane Strony

Dyskopatia

Przepisy z Forum

Zdrowie w naturze

Kiedy ciasto się uda

Dobre rady

Biszkopt

* Biszkopt będzie lekki i pulchny, gdy jajka będą starannie utarte z cukrem, a potem
delikatnie wymieszamy je z mąką.
* Biszkopt złamany, np. pod tort, łatwo skleimy, smarując złamane krawędzie białkiem.


Ciasto drożdżowe

* Ciasto drożdżowe dobrze wyrośnie, gdy nie będzie w nim zbyt dużej ilości cukru,
który hamuje rozmnażanie drożdży.
* Ciasto drożdżowe dobrze wyrośnie i będzie puszyste, jeśli dodamy do niego,
podczas przygotowania, 2-3 ugotowane ziemniaki na 1 kg mąki.


Ciasto francuskie

* Ciasto francuskie dobrze się upiecze, jeśli blachy nie będziemy smarować tłuszczem,
a wolne miejsca skropimy wodą. Ciasto francuskie smarujemy jajkiem, omijając brzegi,
aby nie utrudnić listkowania.


Ciasto kruche

* Ciasto kruche nie będzie zbyt twarde, gdy dokładnie i możliwie jak najszybciej usiekamy nożem mąkę z tłuszczem, dodając przy tym żółtka i śmietanę, po wyrobieniu ciasto należy ochłodzić.


Makowiec

* Makowiec będzie ładny, a skórka nie będzie odstawała, gdy zwijany placek będziemy smarowali cieniutko, raz po raz białkiem.
* Makowiec będzie pulchny, gdy dodamy do niego niewielki, stary sucharek.

fot.sxc.hu
źródło porady Ojców Bonifratrów

czytaj więcej...na Forum
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Newsletter
Aby móc otrzymywać e-maile z Twoje-choroby musisz się zarejestrować.
Imieniny
Reklama
Strona Bogdana

Zdrowie w naturze

Statystyki reklamowe
Statystyki


stat4u